OTI тест

>> тествани храни

>> предимства пред диетите

 

oti m

OTI тестът е биоелектронен метод за определяне на поносимостта на организма към повече от 150 вида храни и напитки. Подходящ е за всички над 5-годишна възраст. Използва се модерна компютърна технология и специализиран софтуер. Изследването става чрез тестване на индивидуалния отговор на организма към различните хранителни субстанци. С теста се установява към кои храни организмът има добра толерантност - т. е. разгражда, усвоява, превръща в енергия или градивен материал. Показва ни и кои от тях не толерира, т. е. не разгражда и усвоява пълноценно, не изхвърля ненужното, което предизвиква различни оплаквания и натрупване на токсини в мастните депа.

 

Необходимо е да се прави разлика между хранителна алергия и непоносимост към храни.

Хранителната алергия се проявява като свръхчувствителна реакция на имунната система и обикновено се появява в рамките на няколко минути след приема на храната.

За разлика от алергията, хранителната непоносимост обикновено се появява в рамките на 1 до 72 часа след консумацията. Поради забавената реакция на организма трудно може да бъде установено точно към каква храна е непоносимостта. Постепенно имунната система се изтощава, появяват се и здравословни проблеми, които с течение на времето се задълбочават.

 

Симптомите на хранителната нетолерантност са неспецифични и могат да бъдат:

-умора, безсъние, подпухванеimages 11

-безпричинна тревожност и безпокойство

-проблеми с кожата

-мигрена и често главоболие

-подуване, газове, колики след консумацията на определени храни

-отпадналост след нахранване

-болки в ставите и мускулите

-ускорено покачване на тегло и трудно отслабване

 

Компютърният OTI тест е безкръвен, безболезнен и прецизен. Дава отговор на постоянно задаваните от нас въпроси - как да отслабнем, без да гладуваме, каква е най-подходящата храна, за да бъдем здрави?

Измерването не изисква специална подготовка. Препоръчително е само да не се прави непосредствено след обилно хранене и употреба на алкохол или други стимулиращи вещества.

Хората, които имат проблеми с разграждането и усвояването на някои храни непрекъснато се увеличават. По последни данни около 45% от населението в света проявява в една или друга степен хранителна нетолерантност. Причините могат да бъдат лоши хранителни навици, честата консумация на преработени храни, претовареност и стрес, емоционална травма, прекомерната употреба на лекарства, еднообразното хранене и диетите.

Основният положителен ефект от теста за поносимост е подобряване на здравето. С приемането на храни, които са в резонанс с нашия организъм започваме наистина да се храним пълноценно. Усвояването на хранителните вещества води до естествено намаляване на количеството приемана храна.

Въз основа на резултатите от теста могат да бъдат направени програми за отслабване, за увеличаване на мускулната маса, за детоксикация, програми при специфични здравословни състояния. Той е и важна част от антицелулитните програми.

Изготвяните програми са балансирани и осигуряват приема на всички необходими хранителни вещества - белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи. Това води до постепенно отслабване и запазване на получения резултат, т.е. трайно отслабване без йо-йо ефект.

Толерантността към различните видове храни е динамичен показател и се променя във времето. Препоръчително е тестът да се прави периодично и програмите да се коригират според получените резултати.

Ежедневните здравословни навици и любовта към себе си са пътя към здраво и хармонично тяло и дух.

 
Design by: Creative Emotion
Copyright 2013: Center Balance