detoxication

 

Изкуството на                     детоксикацията

Детоксикация – защо и как?

 

С настъпването на пролетта сме изпълнени с желание и намерение за нещо ново.

Когато започнем да градим нещо, добре е първо да почистим.

Това се отнася за всичко и в най-голяма степен за нашето тяло. Това тяло, което ще е с нас през целия ни живот.

Когато говорим за почистване /детоксикация/, имаме предвид не само външно, а и вътрешно.

Представете си един месец да спрем да се къпем. Ужас! Няма да можем да се понасяме, а и другите около нас едва ще ни издържат!

Представете си сега тялото отвътре. Какво става с него, ако спрем да го почистваме редовно?

На пръв поглед няма да е толкова драстично, както с банята, но това е само на пръв поглед.

Детоксикацията е неизменна и естествена част от нормалната физиология на организма. При съвременния начин на живот обаче тя е доста затруднена.

Храносмилателната система, черният дроб, жлезите, кръвоносната и лимфна система - всички те имат нужда от почистване /детоксикация/. Когато пренебрегнем това, нормалното функциониране на целия организъм се затруднява. Появяват се различни симптоми – умора, главоболие, депресия, отслабен имунитет, наднормено тегло.

Обикновено всичко това става бавно, едва забележимо и затова някак си безболезнено го понасяме. Но с натрупването, идва онзи момент, в който вече не издържаме. Налага се да предприемем нещо.

Идва и най-важният въпрос – какво и как да го направим?

Има различни методи и техники за детоксикация, всеки със своите плюсове и минуси. Някои са доста драстични, натоварващи или пък кампанийни. Почистваме организма и после пак се връщаме към предишния си начин на живот. Организмът отново се затлачва. И така до следващата детоксикация, евентуално следващата пролет или есен.

Нашата философия е друга, методите ни са по-различни. Привърженици сме това да не бъде стресиращо, да е без големи усилия, сложни процедури или специални условия. За нас е важно това да е част от нормалния ритъм на хранене и живот. Да става регулярно, за да не се стига до натрупване на отпадни продукти и сривове в организма.

В Център Баланс разработихме система, изпробвана и доказана във времето - балансирана хранителна програма, в която детоксикацията е неизменна част и се прави с лекота.

 

Започнете сега, за да не ви свари лятото неподготвени ...

Телефони за записване: 0887 96 27 13, 0886 19 98 94

 

 
Design by: Creative Emotion
Copyright 2013: Center Balance